KOSTELOOS ADVIES OP MAAT GRATIS QUICKSCAN

Ben jij erbij?

Kruispunt Brabant.

We staan op een kruispunt. Hoe combineren we thuis en op kantoor werken post corona? En als we reizen naar kantoor: hoe doen we dat slim en duurzaam? Dit is het moment om jouw organisatie hierop voor te bereiden. Want één ding weten we zeker: de dagelijkse files door woon-werkverkeer willen we achter ons laten! Onder de naam Kruispunt Brabant gaat werkend Brabant samen aan de slag met bovenstaande vragen: van strategie naar praktijk. Op de agenda staan drie inspirerende werksessies over hybride werken, werken & reizen post-corona en samen op weg naar de mobiliteitstransitie. Houd jij je binnen jouw organisatie bezig met dit soort vraagstukken? Dan nodigen we jou graag uit!

Agenda.

Donderdag 22 april: Hybride werken (14.30 – 16.00 uur)
Op 22 april staat het thema Hybride werken op de agenda. De combinatie van thuis- en op kantoor werken biedt namelijk veel kansen voor de toekomst. Onder leiding van Simone van Trier delen verschillende experts hun kennis en ervaring met je. Je maakt kennis met vakgenoten uit de provincie. En je krijgt van ons concrete tools en handvatten mee om binnen jouw organisatie stappen te zetten.

Tafelgasten:

  • Heleen Herbert, directeur HR van Heijmans. Deze Brabantse bouwonderneming werd regiowinnaar (thuis)werkgever van het jaar 2020 in de categorie 200+ medewerkers.
  • Frank Van Dooremolen, partner bij McCoy & partners. McCoy & partners ging er door hun creativiteit niet alleen met de regio award, maar ook met de landelijke award voor beste (thuis)werkgever van 2020 vandoor in de categorie 50 tot 200 medewerkers.
  • Noor Plantinga, Rewards Manager Benelux van Philips. Philips heeft onlangs nieuw thuiswerkbeleid vastgesteld, waar medewerkers die die keuze hebben de vrijheid wordt geboden tot 2 dagen per week thuis te werken

Woensdag 26 mei: Slim en duurzaam reizen post corona (10.30 – 12.00 uur)
Na ruim een jaar van niet reizen of minder reizen, komen medewerkers in de loop van dit jaar weer structureler naar het werk. Hoe gaan we daar mee om? Op de oude voet verder met je mobiliteitsbeleid lijkt onverstandig. Het hybride werken (deels thuis en deels op de werklocatie) wordt meer en meer ingevoerd. Dit vraagt ook om veel meer flexibele mobiliteit. Afhankelijk van het reisdoel, de werkomstandigheden en de timing/agenda bepaal je of je moet reizen, hoe laat je gaat reizen en met welk vervoermiddel je dat doet. Anderzijds omdat we de mooie kanten van het vele thuiswerken willen vasthouden: geen files, weinig uitstoot en lage kosten voor mobiliteit.

Om dat als werkgever goed te faciliteren vraagt om uitgekiend mobiliteitsbeleid met prikkelende regelingen. Hoe ga je om met de vaste reiskostenvergoeding, de leaseregeling en met OV-abonnementen en hoe pas je de aangescherpte fiscale regels rondom de reiskostenvergoeding op een goede manier toe? Verschillende experts en vakgenoten nemen je mee naar het mobiliteitsbeleid van de toekomst!

Donderdag 1 juli: Samen op weg naar nieuwe mobiliteit (14.30 – 16.00 uur)
De periode met dagelijkse files door woon-werkverkeer willen we definitief achter ons laten. Niet alleen om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren, maar ook om de doelstellingen van het klimaatakkoord te behalen, zoals een halvering van de CO2-uitstoot in 2030.

Dit kunnen ‘we’ niet alleen. Binnen en buiten de regio werken we samen. Samen werken we aan het mobiliteitssysteem van de toekomst. Een mobiliteitssysteem dat duurzamer reizen eenvoudiger én veel vanzelfsprekender maakt. De Kruispunt Brabant sessie van 1 juli staat in het teken van de (regionale) mobiliteitstransitie. Denk hierbij aan MaaS (Mobility as a Service) pilots, het spreiden van les- en werktijden, OV-innovaties en het gebruik van mobiliteitshubs. Wil je weten hoe de regionale ontwikkelingen en pilots jouw inspanningen als werkgever kunnen versterken?

Terugblik Kruispunt Brabant: Minder files door slim en duurzaam reizen. Ook post-corona.

Een goede bereikbaarheid is cruciaal voor het functioneren van de Brabantse samenleving en economie. Het mobiliteitssysteem van de toekomst vraagt om een omslag in denken en handelen. Tijdens het online event Kruispunt Brabant op 11 februari 2021 zaten bestuurders van ASML, Avans, Enexis, Jumbo, Brainport Development, VDL groep, provincie en gemeente aan tafel.