KOSTELOOS ADVIES OP MAAT GRATIS QUICKSCAN

Hybride challenge weekDag 1 hybride kick-on.

Welkom bij de eerste dag van deze Hybride Challenge Week! Vandaag gaan we kennismaken met hybride werken. Misschien is jouw organisatie al bekend met deze nieuwe manier van werken of moet je nog overtuigd worden van de voordelen van een hybride werkcultuur? Middels leuke en leerzame challenges ontdek je hoe hybride werken óók voor jouw organisatie werkt.

Ben je klaar voor de challenge?

Vul jouw eigen hybride plan in voor jouw organisatie en maak kans op een SodaStream!

Download hier meer informatie over het hybride werken

Programma dag 1 – Hybride kick-on14 juni.

10:00

Webinar & panel discussie – KICKSTART het hybride werken.

Om deze Hybride Challenge Week goed van start te gaan verwelkomen wij jou en je collega’s graag bij onze eerste live webinar met Q&A.

12:00

Team brainstorm waarin de ideeën met betrekking tot hybride werken.

Bespreek dit tijdens een wandelende ZOOM / Teams call.

16:00

Vraag werknemers of collega’s om een concreet plan voor hybride werken voor jullie organisatie in te vullen.

Wie maakt het meest creatieve en impact hebbende hybride plan?

KIJK VANDAAG MEE MET ONZE WEBINAR!

Wat is hybride werken en hoe zet ik dit in voor mijn organisatie? Om deze Hybride Challenge Week goed van start te gaan verwelkomen wij jou en je collega’s graag bij onze eerste live webinar met Q&A. In een klein uur nemen we je mee door alle aspecten waar jij als werknemer en werkgever aan moet denken bij het maken van je hybride plannen voor het komende jaar. Wat is hybride werken? Welke voordelen kent het en hoe zit het met aansprakelijkheid en thuiswerkvergoedingen. Dit en meer komen aan bod en er is uiteraard ruimte voor vragen. Jan van Setten verzorgt samen met Mariette van Empel de kick-on van deze week!

Start Webinar:14-06-2021 | 10:00 – 11:15
Login link:Binnenkort bekend

De sprekers.

Mariette van Empel – Ministerie Infrastructuur & Waterstaat

Mariette van Empel is directeur van de programmadirectie Duurzame Mobiliteit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Van Empel was direct betrokken bij de opzet van het Klimaatakkoord, sector(tafel) duurzame mobiliteit. Op dit moment werkt zij aan de uitvoering daarvan en speelt zij een cruciale rol in de transitie naar duurzame mobiliteit.

Jan van Setten – spreker & bestseller auteur

Jan van Setten is een veelgevraagd spreker en auteur over (persoonlijk) leiderschap en organisatieverandering. Jan inspireert en motiveert je om invloed te pakken op je (werkzame) leven. Levert handvatten die het denken omzetten in doen, op een manier die bij jou past. Door de plezierige mix van humor, energie en inhoud blijf je tot het einde geboeid en krijg je eye-openers mee die je gelijk kan toepassen in jouw praktijk.

Wil je hier ook bij zijn? Schrijf je nu gratis in voor deze webinar

WAT IS HYBRIDE WERKEN?

  • Hybride werken is niet meer routineus aansluiten in de file, maar je collega’s ontmoeten als het werk daarom vraagt.
  • Hybride werken is samen bepalen wanneer je waar werkt. Werken gaat steeds minder om de daadwerkelijke locatie en juist steeds meer om aanwezig te zijn op de momenten dat het nodig is.
  • Hybride werken is het creëren van ruimte voor je personeel zodat zij prettiger en effectiever werken.
  • Hybride werken is minder onnodige kilometers maken waardoor we samen de CO2-uitstoot terugdringen.
  • Hybride werken is durven managen op vertrouwen en output.
  • Hybride werken is niets iets dat moet, maar iets wat we willen.

DOE JIJ AL MEE MET DE HYBRIDE CHALLENGE BINGO?

VOORDELEN VAN HYBRIDE WERKEN.

Duurzaamheid: Hybride werken zorgt ervoor dat werknemers minder vaak in de file staan. Ook stimuleert het om vaker de fiets of het OV te pakken. Dat scheelt een hoop CO2 uitstoot. Daarnaast zorgen minder drukbezette kantoren voor minder energieverbruik.

Productiviteit: Bij werknemers die hybride werken ligt de netto-werktijd een stuk hoger. Dit komt omdat ze minder vaak afgeleid worden door kantoorgeluiden of onaangekondigde bezoekjes van collega’s. Ook zorgt een kortere reistijd voor een hoger en positiever energielevel.

Werkgeluk: Wanneer er vanuit het bedrijf flexibiliteit is rondom thuiswerken zorgt dit voor een positieve kijk op het werk. De werktijd wordt een stuk efficiënter ingedeeld, werknemers voelen zich verantwoordelijker en zitten beter in hun vel.

werknemer-zowie3

Hybride plan.

Hoe ver ben jij al met je hybride plan? De mobiliteitsregio’s van Nederland staan kosteloos voor je klaar om je te helpen met het maken van een hybride plan voor jouw organisatie. Laat je gegevens achter en jouw regionetwerk neemt contact met je op.

ZO WERKT HET IS EEN INITIATIEF VAN STICHTING BREIKERS IN SAMENWERKING MET:

ervaringen