KOSTELOOS ADVIES OP MAAT GRATIS QUICKSCAN

Hybride challenge weekDag 2 thuiswerken.

Het was afgelopen jaar flink wennen: allemaal thuiswerken. We ontdekten nieuwe manieren van efficiënt communiceren, zochten balans tussen privé en werken thuis en misten onze collega’s. Veel organisaties willen in de toekomst een combinatie tussen op kantoor en thuiswerken aanhouden. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen het beste uit zijn werktijd haalt vanuit een thuiswerkplek?

Vul jouw eigen hybride plan in voor jouw organisatie en maak kans op een SodaStream!

Download hier meer informatie over thuiswerken

Programma dag 2 – Thuiswerken15 juni.

10:00

Online paneldiscussie met een MKB en mobiliteitsmakelaar.

11:00

Zorg voor een overzichtelijke en prettige werkplek.

Richt jouw werkplek goed in. De tips vind je hier.

16:00

Hoe gaat het met jouw hybride plan?

Bedenk welke verbeteringen jij nodig hebt om nóg comfortabeler thuis te werken.

KIJK VANDAAG MEE MET ONZE WEBINAR!

Laat thuiswerken écht werken! Deze tweede dag nemen we jou mee in de wereld van het thuiswerken. Sluit aan bij de online paneldiscussie waar we het thuiswerken van verschillende kanten bekijken. Wat kunnen we leren van de Thuiswerkgevers van het jaar? Hoe wordt het aangepakt in de kleinere organisaties en wat kunnen we meenemen van organisaties met 200+ medewerkers? We gaan het gesprek aan en bespreken topics als een gezonde thuiswerkplek, onderlinge communicatie en hoe we als werkgever en werknemer het meeste uit een werkdag halen wanneer we werken vanuit thuis. De voordelen en diverse tips & tricks van onze experts zullen voorbij komen.

Start Webinar:15-06-2021 | 10:00 – 11:15
Login link:Webinar dinsdag

De 3/4 sprekers.

Nathan de Groot – dagvoorzitter & trainer, auteur van Speld

Als facilitator, webinarhost en dagvoorzitter helpt Nathan (online) bijeenkomsten interactief, energiek en effectief te maken. Dat doet hij al ruim 10 jaar met veel dynamiek.

Marjolein van de Stok

Als mobiliteitsadviseur werkt Marjolein al sinds 2013 aan opdrachten voor zowel overheden als bedrijven. Aanpakken en doorpakken, dat is haar werkstijl. Ze zet graag haar tanden in een inhoudelijk vraagstuk en houdt daarbij haar hoofd koel. Hoe moeilijker de uitdaging, hoe beter. Met haar kennis van gedrag en mobiliteit brengt ze organisaties in beweging.

Arnold Helfrich

Arnold is een duizendpoot: naast een gedreven mobiliteitsmakelaar, is hij ook spreker, docent, facilitator/moderator en projectleider. Trots is hij met name op wat hij heeft bereikt in Overijssel. Met een klein team heeft hij hier samen met het bedrijfsleven een beweging op gang gekregen: ruim 500 werkgevers hebben slimme mobiliteit nu met dikke letters in hun agenda staan.

Frido Kraanen

Frido Kraanen is twee jaar bestuurder bij Omring, ouderenzorg- en gezondheidszorgorganisatie in Noord Holland Noord. De zorg en wonen loopt als rode draad door zijn werkzame leven. Hij heeft eerder gewerkt bij PGGM, waar hij verantwoordelijk was voor zorg en duurzaamheid, en bij de ministeries van VWS en VROM. Frido is getrouwd, heeft drie dochters tussen 16 en 22 jaar en noodgedwongen een heel kort kapsel.

Wil je hier ook bij zijn? Schrijf je nu gratis in voor deze webinar

DE VOORDELEN VAN THUISWERKEN

  • Duurzaamheid: Hybride werken zorgt ervoor dat werknemers minder vaak in de file staan. Ook stimuleert het om vaker de fiets of het OV te pakken. Dat scheelt een hoop CO2 uitstoot. Daarnaast zorgen minder drukbezette kantoren voor minder energieverbruik.
  • Productiviteit: Bij werknemers die hybride werken ligt de netto-werktijd een stuk hoger. Dit komt omdat ze minder vaak afgeleid worden door kantoorgeluiden of onaangekondigde bezoekjes van collega’s. Ook zorgt een kortere reistijd voor een hoger en positiever energielevel.
  • Werkgeluk: Wanneer er vanuit het bedrijf flexibiliteit is rondom thuiswerken zorgt dit voor een positieve kijk op het werk. De werktijd wordt een stuk efficiënter ingedeeld, werknemers voelen zich verantwoordelijker en zitten beter in hun vel.

DOE JIJ AL MEE MET DE HYBRIDE CHALLENGE BINGO?

TIPS & IDEEËN HYBRIDE WERKEN.

Zorg ervoor dat je werknemers meer aanstuurt op resultaten in plaats van op de gemaakte uren. Hierdoor zorg je ervoor dat werknemers meer doelgericht kunnen werken.

Stimuleer thuiswerken door vergoedingen te (blijven) verstrekken. Zo kun je de reiskostenvergoeding laten doorlopen.

Ontwikkel een systeem waarmee werknemers kunnen aangeven wanneer ze op kantoor langs kunnen komen. Op deze manier wordt het niet te druk op kantoor en kan iedereen die niet thuis kan werken aan de beurt komt.

werknemer-zowie3

Hybride plan.

Hoe ver ben jij al met je hybride plan? De mobiliteitsregio’s van Nederland staan kosteloos voor je klaar om je te helpen met het maken van een hybride plan voor jouw organisatie. Laat je gegevens achter en jouw regionetwerk neemt contact met je op.

ZO WERKT HET IS EEN INITIATIEF VAN STICHTING BREIKERS IN SAMENWERKING MET:

ervaringen