KOSTELOOS ADVIES OP MAAT GRATIS QUICKSCAN

gemakkelijk, flexibel én leuk

de e-business-bike probeeractie voor forenzen in Zuidoost.

ZO Bereikbaar helpt werkgevers en reizigers om hun reis gemakkelijk, flexibel én leuk te maken. Voor de komende maanden is het advies nog steeds: werk zoveel mogelijk thuis en als je moet reizen, doe dat flexibel en slim. Als mensen straks weer naar hun werkplek, favoriete winkel of leuke event mogen, sluiten ze liever niet opnieuw aan in de spits. Daarom heeft ZO Bereikbaar dit voorjaar een mooie actie voor forenzen die straks weer naar kantoor mogen reizen in Zuidoost. Vooral nu, want fietsen past prima in onze nieuwe anderhalvemeter samenleving en helpt forenzen fit te blijven, zonder dat het veel langer duurt dan met de auto. Bijna de helft van de forenzen woont op een fietsbare afstand (tussen 7,5 en 20 km) van kantoor, maar reist nog met de auto of het OV. Een e-bike is dan een aantrekkelijk alternatief om naar het werk te reizen. Sterker nog: medewerkers komen opgeladen op het werk, ze besparen parkeergeld én tijd als je van deur tot deur rekent.

Daarom laat ZO Bereikbaar forenzen de voordelen van reizen met een e-bike ervaren voor hun woon-werk traject naar Zuidoost. Tussen april en juli 2021 mogen 120 forenzen twee weken lang gratis een e-bike uit te proberen. Een e-business-bike dus! We hebben de komende maanden een flink aantal hippe en aantrekkelijke e-bikes ter beschikking. Met een snelheid van 25 km/u zijn ze met een e-business-bike snel op de bestemming, blijven ze fit én reizen ze duurzaam. Een heerlijk duwtje in de rug dus!

Ritten registreren, challenges aangaan en punten voor loten verdienen

Toogethr Cycles.

Wij geloven dat dingen ervaren gedragsverandering met zich mee meebrengt. We gaan dan ook meteen van start met een pilot samen met Toogethr Cycles: alle deelnemers aan onze actie krijgen gratis toegang tot Toogethr Cycles, kunnen hun ritten registreren, challenges aangaan en punten voor loten verdienen. Aan het einde van de 2-weekse proefperiode wordt er een prijs geloot onder de deelnemers van die periode. Zo krijgen we een beeld van het aantal fietsbewegingen die de deelnemers maken en kunnen wij ook via de app leuke berichten sturen om ze positief te stimuleren. Zo houden we contact gedurende de proefperiode. Aan het einde van de 2 weken geven we de deelnemers een aantrekkelijk aanbod: ze krijgen een voorstel voor het leasen van de e-bike of het aanschaffen hiervan. Voor leasen hebben we 2 oplossingen – business lease and private lease. Verder biedt de lokale fietswinkel Marc Bikeshop één of twee aantrekkelijke modellen aan voor aanschaf. Zo kunnen de deelnemers vergelijken en kijken wat het best bij hen past. Natuurlijk hopen wij via de deelnemers contact te leggen met hun werkgevers om te praten over onze business lease oplossingen en mobiliteitsadvies: zo benaderen we de fietsstimulering van 2 kanten.