Pro Persona zet duurzame stappen met behulp van mobiliteitsmakelaar | Zo Werkt Het Gratis advies

Pro Persona zet duurzame stappen met behulp van mobiliteitsmakelaar

‘Duurzaam gedrag wordt normaal gedrag voor medewerkers en cliënten’. Dat is de ambitie van zorgorganisatie Pro Persona in Wolfheze. Om de daad bij het woord te voegen, ondertekende Pro Persona de Green Deal Duurzame Zorg. Daarin staat onder andere de doelstelling om het CO2-verbruik met 50% te verminderen in 2030. Dat is een mooi streven, maar hoe pak je zoiets aan? Corina Bots, directeur bedrijfsvoering bij Pro Persona, legt uit hoe de eerste stappen zijn gezet met behulp van een mobiliteitsmakelaar.

“Zorg voor onze medewerkers en cliënten is onze eerste prioriteit, maar ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo keken we naar welk vraagstuk we als eerste op willen lossen. Een van onze doelen was om een mobiliteitsplan op te stellen. Daarvoor vroegen we advies aan een mobiliteitsmakelaar in onze regio. Die voerde een mobiliteitsscan uit en op basis van de feiten en cijfers zagen we direct verbetermogelijkheden.”

Mobiliteitsscan

Met een mobiliteitsscan krijg je inzicht in het reisgedrag van medewerkers. Er wordt onder andere gekeken naar de woonplaats van medewerkers en hoe ze naar hun werk reizen. Bij Pro Persona waren er twee duidelijke uitkomsten: 1) veel medewerkers die binnen tien kilometer van het werk wonen, komen met de auto naar het werk, 2) medewerkers die verder weg wonen, wonen vaak dichter bij een andere locatie van Pro Persona. “Uit de mobiliteitsscan kwamen kansen naar voren. Na een fusie kwamen mensen vanuit Nijmegen naar Wolfheze. Dat zorgde voor meer mobiliteit. En dat terwijl veel medewerkers hun werk ook in Nijmegen konden uitvoeren.”

Werknemersenquête

Als vervolg op de mobiliteitsscan is er ook een werknemersenquête uitgevoerd onder ruim 1200 respondenten. Hierin kwamen onderwerpen aan bod als reismogelijkheden, overstappen, voorzieningen, ov-regelingen en thuiswerken. Met de uitkomsten van de mobiliteitsscan en de werknemersenquête kon de werkgroep ‘duurzame mobiliteit’ onder leiding van projectmanager Ron Elbers aan de slag met concrete plannen. “Uit de enquête blijkt dat mensen geneigd zijn om de fiets te pakken. Ze willen wel veranderen, maar weten niet altijd hoe. Wij kunnen ze stimuleren en faciliteren om anders te reizen.”

Bikies

“We zijn geïnspireerd geraakt door het bikies-project. Daarbij komen mensen die naar het werk fietsen in aanmerking voor een beloning. De bonuspunten, oftewel bikies, die je daarmee verdiend, kun je verzilveren in een speciale webshop of bij aangesloten fietsenwinkels. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor een mooie fietstas of een onderhoudsbeurt voor je fiets.” Het bikies-project zit nog in de pilotfase. Deze pilot wordt uitgevoerd bij de Nijmeegse vestiging van de Pompestichting. In november wordt het project geëvalueerd. “Als we tevreden zijn, zullen we het spaarsysteem ook op andere locaties toepassen. Al lopen we daarbij ook tegen een aantal uitdagingen aan. “Uit de werknemersenquête kwam naar voren dat een aantal medewerkers niet tevreden is met de huidige fietsenstalling. Dat is een duidelijk signaal waar we iets mee moeten doen. We bereiden nu het programma voor om in 2024 de fietsenstallingen naar een hoger niveau te tillen.”

Dienstfiets

Daarnaast kijkt Pro Persona ook naar andere manieren om medewerkers uit de auto te krijgen. “We denken na over een ‘dienstfiets’. Medewerkers in de ambulante zorg bezoeken vaak meerdere cliënten op een dag. Als wij ervoor kunnen zorgen dat ze gebruik maken van een fijne en robuuste fiets, hoeven ze voor die bezoeken de auto niet te pakken. Ook onderzoeken we de mogelijkheden om medewerkers financieel tegemoet te komen om bijvoorbeeld zelf een elektrische fiets aan te schaffen. Hopelijk zetten we mensen aan het denken en kiezen ze vaker voor de fiets. Zelf fiets ik ook naar het werk. Met mijn speed pedelec reis ik comfortabel en snel van mijn woonplaats in de provincie Utrecht naar Wolfheze. En sinds we met het mobiliteitsproject bezig zijn, komt zelfs mijn secretaresse op de fiets naar het werk.”

Wagenpark

Naast het stimuleren van fietsgebruik, wordt ook het wagenpark niet vergeten. “We zetten zoveel mogelijk in op de fiets, maar als we dan toch voor zakelijke doeleinden met de auto reizen, dan moet dat zoveel mogelijk met een elektrische of hybride auto zijn. Inmiddels hebben we groen licht om ons wagenpark te verduurzamen. De vervanging en verduurzaming van het wagenpark zal nog dit jaar van start gaan. In totaal zijn 51 nieuwe voertuigen besteld. Ook worden dit jaar bij de meeste vestigingen van Pro Persona het aantal laadpaalvoorzieningen uitgebreid.”

Mobiliteitsmakelaar

De bijdrage van de mobiliteitsmakelaar van ons regionale mobiliteitsnetwerk heeft ons zeker op weg geholpen. We zijn voorlopig nog niet klaar met het zetten van stappen binnen ons duurzaamheidsbeleid. Ik sluit dan ook niet uit dat we in de toekomst weer een beroep doen op een mobiliteitsmakelaar. Op dit moment zijn er genoeg zaken waar we de komende tijd mee aan de slag kunnen gaan. Het geeft mij een goed gevoel dat we toch een beetje kunnen bijdragen aan een duurzamere regio.”

Bron: Slimschoononderweg.nl

"*" geeft vereiste velden aan