Archief Artikelen | Zo Werkt Het Gratis advies

Alles weten over mobiliteit? Zo Werkt Het!

Filter op categorie

Bereikbaarheid: pak het (verander)moment

Ingrijpende wegwerkzaamheden of een verhuizing: dit soort grote veranderingen zijn hét moment om oude patronen te doorbreken en je medewerkers anders te laten reizen.

Lees meer

Vitale medewerkers

Werkgevers en medewerkers hechten steeds meer belang aan fysieke en mentale fitheid. Onder andere omdat we steeds langer moeten doorwerken tot ons pensioen.

Lees meer

Besparen op je mobiliteitskosten

De kosten voor woon-werkreizen en zakelijke reizen vormen in veel organisaties al jaren de tweede of derde grootste kostenpost. En de mobiliteitskosten blijven maar stijgen, denk aan de kosten van brandstof, lease en OV. De moeite waard dus om naar kostenbesparing te kijken. Duurzamer reizen betekent vaak ook goedkoper reizen.

Lees meer

Een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven

Aantrekkelijk zijn voor nieuwe medewerkers en zorgen dat je ook aantrekkelijk blijft voor je huidige personeel. Het is voor de meeste werkgevers geen gemakkelijke opgave binnen de huidige krappe arbeidsmarkt. Zet je zakelijke mobiliteit in als hulpmiddel om medewerkers te vinden en binden. Zo doe je dat:

Lees meer

Duurzaam doen? Duurzaam reizen!

Minder CO2-uitstoot, het is een onderwerp dat steeds meer werkgevers bezighoudt als het gaat om hun zakelijke mobiliteit. De manier waarop je medewerkers reizen is immers voor groot deel verantwoordelijk voor de totale CO2-uitstoot van je organisatie. Dit kan oplopen tot wel 65%.

Lees meer

Sla met je wagenpark een nieuwe weg in

De keuze in elektrische auto’s is inmiddels groot en wordt elke dag groter. Technisch gezien houdt niets je tegen om je wagenpark volledig te elektrificeren. Toch voelt dat voor veel werkgevers en medewerkers nog steeds als een grote stap om te zetten.

Lees meer

Fiscale aspecten van zakelijke mobiliteit

Hoe kun je als werkgever de fiscale mogelijkheden benutten om je mobiliteitsbeleid zowel duurzamer als voordeliger te maken én meer te richten op de vitaliteit van je medewerkers? Naast een ‘standaard’ reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer zijn er talloze andere mogelijkheden.

Lees meer

6 voordelen van 30 minuten lopen per dag

Lees 6 voordelen van 30 minuten lopen per dag.

Lees meer

De voordelen van fietsen

Lees waarom fietsen goedkoper, gezonder en duurzamer is en wat je dat als werkgever oplevert

Lees meer

Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit

Om de klimaatverandering tegen te gaan staan we met elkaar voor enorme uitdagingen. Eén daarvan is het verminderen van de CO2-uitstoot door werkgebonden mobiliteit. Bijna de helft van de uitstoot door personenmobiliteit komt van woon-werkmobiliteit en zakelijke mobiliteit oftewel de werkgebonden personenmobiliteit.

Lees meer

Delen kent veel voordelen

We werken vaker thuis waardoor werkgevers afstappen van een vaste reiskostenvergoeding. En stijgende kosten, files en milieuoverwegingen maken de (lease)auto steeds minder vanzelfsprekend als vervoermiddel en arbeidsvoorwaarde.

Lees meer

Help je medewerkers in het zadel

Vaker de fiets pakken is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Plus dat het ook zorgt voor minder drukte op de weg en voor minder behoefte aan parkeerruimte.

Lees meer

Duwtje in de goede richting

Je stimuleert thuiswerken met je beleid en goede voorzieningen, maakt het aantrekkelijker om de fiets of trein te pakken, hebt je reiskostenvergoeding en parkeerbeleid aangepast. Klaar! Toch?

Lees meer

Hybride werken, zó laat je het werken voor jouw organisatie

Hybride werken -afwisselend thuis werken en op de werklocatie- heeft veel voordelen voor je organisatie. Medewerkers kunnen door op flexibele tijden te werken de spits mijden, wat scheelt in reistijd en stress.

Lees meer

Parkeren aanpakken met beleid

Gratis parkeren bij het werk voor iedere medewerker die met de auto komt? Steeds meer werkgevers vinden dit niet meer zo vanzelfsprekend. Vanwege parkeerruimte die schaarser en duurder wordt, net als autorijden.

Lees meer

OV? Zó doe je er je voordeel mee.

Vaker de bus, tram, trein en/of metro nemen is vergeleken met de auto milieuvriendelijker en vaak goedkoper. Zeker bij stijgende brandstofprijzen.

Lees meer

Hoogtepunten en uitdagingen rondom duurzame mobiliteit

Bij Royal HaskoningDHV zijn alle leaseauto’s elektrisch dankzij een succesvolle pilot waarbij de medewerkers direct hun benzine-/dieselauto konden omruilen voor een e-BMW.

Lees meer

Zakelijk naar zero: de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit

De Rijtuigenloods in Amersfoort. Op maandag 26 september 2022 verzamelden er zich zo’n 600 aanwezigen. Overheid, grote en kleinere werkgevers en belangenbehartigers uit de mobiliteitssector.

Lees meer

ABN AMRO pakt waar mogelijk de internationale trein

Om buitenlandse dienstreizen te verduurzamen heeft ABN AMRO verschillende initiatieven ontwikkeld, waaronder de keuze Train over plane.

Lees meer

ING: hybride kantoren en reizen met mobiliteitskaart

Maandag met het OV, dinsdag met de fiets en de rest van de week met de leaseauto? Quion laat zien dat het kan, met een persoonlijk mobiliteitsbudget.

Lees meer

Hybride werken bij het Rijk

Siemens gaat voor 'spreiden en mijden'. Het doel: Den Haag bereikbaar houden door het stimuleren van hybride werken, dus zowel thuis als op kantoor.

Lees meer

Hybride werken in PostNL’s nieuwe hoofdkwartier

ANWB gaat voor flexibel werken en reizen: wat ga ik vandaag doen, waar en hoe ga ik daar naartoe? Voor elke keuze is een passende vergoeding beschikbaar.

Lees meer

Toch reizen? Dan schoon op pad

Gemeente Leeuwarden: werken doe je thuis, ontmoeten op kantoor.

Lees meer

Goede voornemens voor duurzame mobiliteit

Verduurzamen vraagt bewustwording en gedragsverandering, vertelt Athlon.

Lees meer

Advocaten vanachter een beeldscherm

Voor ziekenhuis UMCG is de verbouwing van de belangrijkste toegangsroute aanleiding om het fietsgebruik onder het personeel verder te stimuleren.

Lees meer

De thuiswerktussenstand van Nederland

Thuiswerken is een blijvertje voor de medewerkers van dienstverlener Bovemij.

Lees meer

Arno Veenman goes electric

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. zet de fiets op een voetstuk. Met vitale en mobiele medewerkers en een duurzame bedrijfsvoering als resultaat.

Lees meer

Bijna helft wegkilometers is werk gerelateerd

VodafoneZiggo gaf haar duizenden werknemers een ov-kaart. Tegelijkertijd gingen 500 leaseauto’s de deur uit.

Lees meer

Laad meer