Archief Artikelen | Zo Werkt Het Gratis advies

Alles weten over mobiliteit? Zo Werkt Het!

Filter op categorie

4 veelgehoorde bezwaren van medewerkers over elektrisch rijden (én de feiten)

Je wilt als werkgever overstappen naar een volledig elektrisch wagenpark. Toch hoor je nog bezwaren bij je medewerkers. Hoe krijg je hen bereid om te kiezen voor elektrisch rijden? 4 veelgehoorde bezwaren (én de feiten) op een rij.

Lees meer

Internationale zakenreizen: zo verklein je je CO2-voetafdruk

Pak je voor een zakenreis naar het buitenland het vliegtuig of de trein? Of kun je misschien toch vanuit Nederland deelnemen? Steeds meer grote bedrijven in Nederland voeren extra maatregelen in, die ertoe moeten leiden dat ook de internationale reizen duurzamer worden, of helemaal niet worden gemaakt. Welke maatregelen zet jij in?

Lees meer

Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit en CSRD; wat hebben ze gemeen?

Duurzaamheid is een niet te negeren thema voor het bedrijfsleven. Terwijl in 2024 organisaties met 100 of meer werknemers moeten gaan rapporteren over werkgebonden personenmobiliteit, is in Brussel de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) vastgesteld. Dat is een Europese richtlijn die een duurzaamheidsverslag verlangt van bepaalde ondernemingen.

Lees meer

De nadelen van vliegen

Zeker voor internationale bedrijven bepaalt vliegen een groot deel van de CO2-voetafdruk. Met simpele keuzes kun je al een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot te besparen.

Lees meer

De voordelen van goed parkeerbeleid

Met een goed parkeerbeleid verlaag je je kosten en de parkeerdruk.

Lees meer

De voordelen van hybride werken

Medewerkers die thuis werken afwisselen met werken op de werklocatie. Dat scheelt niet alleen reistijd en reiskosten, maar ook uitstoot en stress.

Lees meer

De voordelen van elektrisch rijden voor werkgevers

Sorteer voor op de toekomst. Lees waarom nú je wagenpark elektrificeren financieel en milieutechnisch gezien een goede zet is.

Lees meer

Wandelen naar het werk. Zo krijg je de loop erin

Om te lopen heb je niks anders nodig dan een paar schoenen, en zelfs dat hoeft niet eens altijd. Vrijwel iedereen kan het, doet het en is dagelijks op vele momenten voetganger. Maar juist omdat lopen zo gewoon is, zien we de voordelen ervan bij het verduurzamen van zakelijke mobiliteit vaak over het hoofd.

Lees meer

Bereikbaarheid: pak het (verander)moment

Ingrijpende wegwerkzaamheden of een verhuizing: dit soort grote veranderingen zijn hét moment om oude patronen te doorbreken en je medewerkers anders te laten reizen.

Lees meer

Vitale medewerkers

Werkgevers en medewerkers hechten steeds meer belang aan fysieke en mentale fitheid. Onder andere omdat we steeds langer moeten doorwerken tot ons pensioen.

Lees meer

Besparen op je mobiliteitskosten

De kosten voor woon-werkreizen en zakelijke reizen vormen in veel organisaties al jaren de tweede of derde grootste kostenpost. En de mobiliteitskosten blijven maar stijgen, denk aan de kosten van brandstof, lease en OV. De moeite waard dus om naar kostenbesparing te kijken. Duurzamer reizen betekent vaak ook goedkoper reizen.

Lees meer

Een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven

Aantrekkelijk zijn voor nieuwe medewerkers en zorgen dat je ook aantrekkelijk blijft voor je huidige personeel. Het is voor de meeste werkgevers geen gemakkelijke opgave binnen de huidige krappe arbeidsmarkt. Zet je zakelijke mobiliteit in als hulpmiddel om medewerkers te vinden en binden. Zo doe je dat:

Lees meer

Duurzaam doen? Duurzaam reizen!

Minder CO2-uitstoot, het is een onderwerp dat steeds meer werkgevers bezighoudt als het gaat om hun zakelijke mobiliteit. De manier waarop je medewerkers reizen is immers voor groot deel verantwoordelijk voor de totale CO2-uitstoot van je organisatie. Dit kan oplopen tot wel 65%.

Lees meer

Sla met je wagenpark een nieuwe weg in

De keuze in elektrische auto’s is inmiddels groot en wordt elke dag groter. Technisch gezien houdt niets je tegen om je wagenpark volledig te elektrificeren. Toch voelt dat voor veel werkgevers en medewerkers nog steeds als een grote stap om te zetten.

Lees meer

Fiscale aspecten van zakelijke mobiliteit

Hoe kun je als werkgever de fiscale mogelijkheden benutten om je mobiliteitsbeleid zowel duurzamer als voordeliger te maken én meer te richten op de vitaliteit van je medewerkers? Naast een ‘standaard’ reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer zijn er talloze andere mogelijkheden.

Lees meer

6 voordelen van 30 minuten lopen per dag

Lees 6 voordelen van 30 minuten lopen per dag.

Lees meer

De voordelen van fietsen

Lees waarom fietsen goedkoper, gezonder en duurzamer is en wat je dat als werkgever oplevert

Lees meer

Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit

Om de klimaatverandering tegen te gaan staan we met elkaar voor enorme uitdagingen. Eén daarvan is het verminderen van de CO2-uitstoot door werkgebonden mobiliteit. Bijna de helft van de uitstoot door personenmobiliteit komt van woon-werkmobiliteit en zakelijke mobiliteit oftewel de werkgebonden personenmobiliteit.

Lees meer

Delen kent veel voordelen

We werken vaker thuis waardoor werkgevers afstappen van een vaste reiskostenvergoeding. En stijgende kosten, files en milieuoverwegingen maken de (lease)auto steeds minder vanzelfsprekend als vervoermiddel en arbeidsvoorwaarde.

Lees meer

Help je medewerkers in het zadel

Vaker de fiets pakken is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Plus dat het ook zorgt voor minder drukte op de weg en voor minder behoefte aan parkeerruimte.

Lees meer

Duwtje in de goede richting

Je stimuleert thuiswerken met je beleid en goede voorzieningen, maakt het aantrekkelijker om de fiets of trein te pakken, hebt je reiskostenvergoeding en parkeerbeleid aangepast. Klaar! Toch?

Lees meer

Hybride werken, zó laat je het werken voor jouw organisatie

Hybride werken -afwisselend thuis werken en op de werklocatie- heeft veel voordelen voor je organisatie. Medewerkers kunnen door op flexibele tijden te werken de spits mijden, wat scheelt in reistijd en stress.

Lees meer

Parkeren aanpakken met beleid

Gratis parkeren bij het werk voor iedere medewerker die met de auto komt? Steeds meer werkgevers vinden dit niet meer zo vanzelfsprekend. Vanwege parkeerruimte die schaarser en duurder wordt, net als autorijden.

Lees meer

OV? Zó doe je er je voordeel mee.

Vaker de bus, tram, trein en/of metro nemen is vergeleken met de auto milieuvriendelijker en vaak goedkoper. Zeker bij stijgende brandstofprijzen.

Lees meer

Hoogtepunten en uitdagingen rondom duurzame mobiliteit

Editie 12 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Zakelijk naar zero: de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit

Editie 11 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Zakelijk naar zero: hoe komen we tot zero-emissie reizen?

Editie 10 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Beklijft hybride werken?

Editie 9 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Hoe gaan we straks verder met hybride werken?

Editie 8 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Spreiden en mijden van (werk)mobiliteit

Editie 7 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Toch reizen? Dan schoon op pad

Editie 6 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Goede voornemens voor duurzame mobiliteit

Editie 5 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Thuiswerken werkt, ook in de toekomst

Editie 4 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Thuiswerken wérkt

Editie 3 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Samen CO2-uitstoot verminderen

Editie 2 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Klimaatakkoord: u kunt helpen

Editie 1 van het digitale magazine ‘Werken aan Duurzame Mobiliteit’ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met veel tips en verhalen van andere werkgevers.

Lees meer

Laad meer

"*" geeft vereiste velden aan