Sla met je wagenpark een nieuwe weg in | Zo Werkt Het Gratis advies

Sla met je wagenpark een nieuwe weg in

De keuze in elektrische auto’s is inmiddels groot en wordt elke dag groter. Technisch gezien houdt niets je tegen om je wagenpark volledig te elektrificeren. Toch voelt dat voor veel werkgevers en medewerkers nog steeds als een grote stap om te zetten. Daarom is het belangrijk om bij het verduurzamen van je wagenpark ook voldoende aandacht te besteden aan het aanpassen van je beleid en het meekrijgen van je medewerkers.

Realiseer je dat ook een elektrische leaseauto nog steeds gewoon een auto blijft, ook al rijdt ‘ie duurzamer dan een auto op fossiele brandstoffen. Een elektrische auto betekent dat je als werkgever nog steeds te maken hebt met relatief hoge mobiliteitskosten en veel ruimtegebruik, zowel op de weg als qua parkeerplek. Daarom is het goed om te kijken hoe je het gebruik van leaseauto’s kunt verminderen.

Direct aan de slag

Met deze slimme maatregelen kun je meteen starten:

 1. Elektrificeer je wagenpark
  Elektrificeer je leaseauto’s en maak overstappen op elektrisch rijden ook voor privérijders aantrekkelijk. Bijvoorbeeld door het bieden van goede laadvoorzieningen en gegarandeerde parkeerplekken voor e-auto’s.
 2. Stimuleer zuiniger rijden
  De juiste bandenspanning levert je 2 tot 5% brandstofbesparing op en banden met een AA-label gebruiken minder brandstof. Tips en trainingen helpen je medewerkers ook om zuiniger te rijden.
 3. Autodelen scheelt kosten
  Je kunt medewerkers die bij elkaar in de buurt wonen of samen naar een zakelijke afspraak moeten, stimuleren om met elkaar te carpoolen. Bijvoorbeeld via een app als Toogethr. Je kunt leaseauto’s of bedrijfsauto’s overdag ook door meerdere collega’s laten gebruiken.
 4. Verklein je wagenpark
  Vervang een deel van je bedrijfswagenpark door deelauto’s van een aanbieder als Greenwheels of Mywheels. Pas de toewijzingscriteria in je leaseregeling aan. Biedt goede alternatieven aan zoals een mobiliteitsbudget en private lease.
 5. Ga voor minder autogebruik
  Stimuleer dat je medewerkers ook andere vervoermiddelen gebruiken naast hun leaseauto, zoals een leasefiets en het OV. Geef ook leaserijders een OV-kaart of mobiliteitskaart waarmee ze allerlei vormen van vervoer kunnen gebruiken met één kaart (vergelijk hier alle kaarten). Bij diverse leasemaatschappijen kun je de leaseauto combineren met een leasefiets.Tip: Bereken of overstappen op een e-bestelbus al loont
  Het aanbod van elektrische bestelauto’s groeit hard. Is elektrisch rijden voor jou al interessant? Wat is het effect van de subsidieregeling op je maandlasten? Voer het kenteken van je huidige bestelauto in deze rekentool in en vergelijk de maandlasten van een nieuwe diesel met het elektrische aanbod van dit moment.www.welkeebestelbus.nl

De voordelen van elektrisch rijden voor werkgevers

Sorteer voor op de toekomst. Lees waarom nú je wagenpark elektrificeren financieel en milieutechnisch gezien een goede zet is.

Lees meer

4 veelgehoorde bezwaren van medewerkers over elektrisch rijden (én de feiten)

Hoe krijg je hen bereid om te kiezen voor elektrisch rijden? 4 veelgehoorde bezwaren (én de feiten) op een rij.

Lees meer

Vereniging Elektrische Rijders brochure

Feiten en Fabels over elektrisch rijden, Vereniging Elektrische Rijders brochure

Meer lezen

Interessante downloads en websites over wagenpark en elektrisch rijden:

"*" geeft vereiste velden aan