Een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven | Zo Werkt Het Gratis advies

Een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven

Waarom wil je dat je medewerkers anders gaan reizen en werken dan ze nu doen? Bij welke organisatiedoelstellingen sluit dit aan? Het is belangrijk om eerst hierbij stil te staan voordatje aan de slag gaat. Je ‘why’ bepaalt namelijk je keuzes en de geloofwaardigheid van die keuzes voor je medewerkers. En daarmee mede de kans van slagen van je nieuwe mobiliteitsbeleid en de daaruit voortvloeiende maatregelen die je neemt. 

Lees hoe zakelijke mobiliteit kan bijdragen aan de verwezenlijking van je organisatiedoelstelling

Aantrekkelijk zijn voor nieuwe medewerkers en zorgen dat je ook aantrekkelijk blijft voor je huidige personeel. Het is voor de meeste werkgevers geen gemakkelijke opgave binnen de huidige krappe arbeidsmarkt. Zet je zakelijke mobiliteit in als hulpmiddel om medewerkers te vinden en binden. Zo doe je dat:

Zorg voor keuzevrijheid

Geef medewerkers de keuze om te reizen zoals zij dat willen. Zorg dat ze niet vastzitten aan één vervoersoptie, maar maak het mogelijk dat ze dagelijks de beste optie kunnen kiezen voor hun reizen. Bijvoorbeeld door medewerkers een mobiliteitsbudget en/of mobiliteitskaart te geven. Daarmee bied je ze keuzevrijheid en flexibiliteit zonder dat je zelf als werkgever inlevert op kosten, duurzaamheid en administratieve rompslomp. Meer keuzevrijheid bied je ook door deelmobiliteit aan te bieden voor zakelijke afspraken overdag. En door je leaserijders ook een OV-abonnement en/of leasefiets te geven zodat ze hun leaseauto vaker kunnen laten staan.

Biedt flexibiliteit

Met een goed beleid voor hybride werken kunnen medewerkers -binnen de afgesproken kaders- zelf hun werktijden en werkplek bepalen. Ze kunnen bijvoorbeeld eerst thuis werken en na de spits pas naar de werklocatie reizen. Of op bepaalde dagen thuis of op een andere plek dan de werklocatie werken.

Vraag wat medewerkers willen

Zitten nieuwe medewerkers echt te wachten op een leaseauto? Of willen ze veel liever een OV-abonnement 1e klas omdat ze een auto toch niet kwijt kunnen in de binnenstad? Veel forenzen geven in onderzoeken aan over te willen stappen op een e-bike maar de aanschaf ervan te duur te vinden of niet te kunnen betalen. Een goede fietsregeling bieden kan hen over de streep trekken.

Meer keuzevrijheid en flexibiliteit bieden heeft een positieve invloed op de balans tussen werk en privé en daarmee op de medewerkerstevredenheid.

"*" geeft vereiste velden aan