Thuiswerken werkt niet voor ons. | Zo Werkt Het Gratis advies

Thuiswerken werkt niet voor ons.

Thuis- of op een andere plek werken en werken op flexibele tijden en dagen is binnen veel bedrijven relatief nieuw. Het ontstond in eerste instantie vanuit een acute, maar tijdelijke noodzaak. Wanneer je blijvend vaker thuis- en flexibel werken niet zorgvuldig begeleidt binnen een organisatie, kan dit weerstand oproepen bij medewerkers en management. Ontdek hoe je werknemers toch overtuigt.

Thuiswerken vraagt om aanpassingen in beleid en cultuur, maar kan veel voordelen bieden. Dit kun je doen:

  • Heldere afspraken maken op alle niveaus
  • Duidelijke thuiswerkregelingen opstellen
  • Beginnen met een pilot en feedback verzamelen
  • Ondersteuning bieden voor het inrichten van thuiswerkplekken

Elke organisatie is uniek en daarom ook elke oplossing. Voor passend advies op maat kun je hier kosteloos contact opnemen met jullie mobiliteitsnetwerk.

Duurzame mobiliteit bij Ooms

Duurzame mobiliteit bij Ooms

Ooms werkt aan duurzame mobiliteit, met een focus op compensatie voor het wegvallen van fiscale voordelen. Door elektrische en hybride wagens, fietsenstallingen en thuiswerken willen ze een voorbeeld zijn, maar ze zoeken nog naar passende alternatieven en delen kennis met het netwerk Duurzame Mobiliteit.

Lees meer
Viking: Duurzaamheid in actie - Kleine stappen, grote impact

Viking: Duurzaamheid in actie - Kleine stappen, grote impact"

Viking zet in op duurzaamheid, niet alleen in hun productaanbod, maar ook door LED-verlichting en zonnepanelen te installeren, laadpalen te plaatsen en een fietsplan aan te bieden. Hun tip: verduurzamen is een kwestie van willen, kleine stappen zetten en luisteren naar de markt en medewerkers.

Lees meer

“Hybride werken is de toekomst, maar hoe zorg je voor de onderlinge verbintenis tussen werknemers?”

Thuiswerken afwisselen met werken op kantoor, dat vraagt om een goede samenwerking tussen werkgever en werknemer. Bij CNV weten ze dat als geen ander en wordt er intensief samengewerkt om van hybride werken een succes te maken.

Lees meer

"*" geeft vereiste velden aan