Duurzame mobiliteit? Dat staat bij ons nog niet op de agenda. | Zo Werkt Het Gratis advies

Duurzame mobiliteit? Dat staat bij ons nog niet op de agenda.

Duurzame mobiliteit draait om anders reizen: groener, slimmer, minder. Voor veel organisaties is het een relatief nieuw onderwerp dat veel vragen oproept. Wat is er allemaal mogelijk, wat kost dat, wat levert het op en wie moet dat dan gaan uitvoeren? Hoe pakken we het verduurzamen van ons mobiliteitsbeleid aan?

Verdiep je samen met je medewerkers in alle mogelijkheden. Dit is wat je kunt doen:

  • Heldere communicatie over jullie duurzame reisopties
  • Inzet van interne ambassadeurs
  • Advies inwinnen bij regionale netwerken
  • Uitvoeren van medewerkersenquêtes en mobiliteitsscans

Elke organisatie is uniek en daarom ook elke oplossing. Voor passend advies op maat kun je hier kosteloos contact opnemen met jullie mobiliteitsnetwerk.

Duurzame mobiliteit bij ingenieursbureau Witteveen + Bosch

Deventers ingenieursbureau Witteveen + Bosch heeft een mooie ambitie: in 2030 een compleet CO2 neutrale bedrijfsvoering. Dat is geen eenvoudige uitdaging, maar wel een waar het bedrijf achter staat. Onder het motto “practise what you preach” wil het bedrijf voorlopen in het duurzame beleid.

Lees meer

Op weg naar duurzame mobiliteit: Woonstichting 'thuis en BMN in Eindhoven

Duurzaamheid is voor woningcorporatie ‘thuis een belangrijke drijfveer om aan de slag te gaan met hun mobiliteitsbeleid. Hoe zorg je voor betrokkenheid van het personeel en het bestuur bij zo’n verandering? Mieke Lepelaars is adviseur mens en ontwikkeling bij ‘thuis en vertelt ons er alles over.

Lees meer
Driessen maakt anders reizen mogelijk

Driessen maakt anders reizen mogelijk

Driessen Groep streeft ernaar om CO2-neutraal te zijn in 2030, wat tot uiting komt in hun mobiliteitsbeleid, waar autonomie en duurzaamheid centraal staan. HR & MVO-adviseur Fleur Verhoeven benadrukt het belang van het stimuleren van eigen keuzes bij medewerkers voor een effectiever resultaat.

Lees meer
Op weg naar Duurzaamheid: Mobiliteit op de TU/e Campus

Op weg naar Duurzaamheid: Mobiliteit op de TU/e Campus

TU/e rolt de Groene Loper uit voor voetgangers en fietsers op de campus. Met betaald parkeren, fietsfaciliteiten en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden stimuleert de campus om voor milieuvriendelijker vervoer te kiezen. En dat werkt aanstekelijk!

Lees meer

Fietsrevolutie in Amstelveen: Duurzaam mobiliteitsbeleid en gedragsverandering

Gemeente Amstelveen streeft naar een duurzaam mobiliteitsbeleid, ondersteund door Breikers, met focus op fietsen en gedragsverandering. Het uitbreiden van faciliteiten, verhoogde fietsregeling en e-bike probeeracties illustreren hun inzet voor een groenere en beter bereikbare stad.

Lees meer
Gemeente Rotterdam op weg naar een gezonde en flexibele toekomst

Gemeente Rotterdam op weg naar een gezonde en flexibele toekomst

De gemeente Rotterdam heeft een nieuw mobiliteitsbeleid ingevoerd dat duurzaam en gezond vervoer stimuleert, inclusief thuiswerken en flexibele reiskostenvergoedingen, met als doel een aantrekkelijke werkgever te blijven en CO₂-reductie te bevorderen.

Lees meer
ProMedia Groep: Duurzame mobiliteit en toekomstgericht personeelsbeleid

ProMedia Groep: Duurzame mobiliteit en toekomstgericht personeelsbeleid

ProMedia Groep bevordert duurzame mobiliteit en werft personeel met succes door een groen bedrijfsimago en slimme mobiliteitskeuzes, waaronder elektrische leaseauto's en een NS-businesscard.

Lees meer
Viking: Duurzaamheid in actie - Kleine stappen, grote impact

Viking: Duurzaamheid in actie - Kleine stappen, grote impact"

Viking zet in op duurzaamheid, niet alleen in hun productaanbod, maar ook door LED-verlichting en zonnepanelen te installeren, laadpalen te plaatsen en een fietsplan aan te bieden. Hun tip: verduurzamen is een kwestie van willen, kleine stappen zetten en luisteren naar de markt en medewerkers.

Lees meer
Dijkstra Groep: ‘Zo groen als het maar kan’

Dijkstra Groep: ‘Zo groen als het maar kan’

Bij Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG Ingenieursbureau in Leek doen ze er alles aan de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te verminderen. Een aantrekkelijk fietsplan voor de medewerkers is een van de wapens in de strijd. Verder is het wagenpark duurzaam.

Lees meer

"*" geeft vereiste velden aan