Wij krijgen onze medewerkers niet warm voor duurzame mobiliteitsalternatieven. | Zo Werkt Het Gratis advies

Wij krijgen onze medewerkers niet warm voor duurzame mobiliteitsalternatieven.

Verandering kan voor weerstand zorgen. Veel organisaties zijn bang dat de maatregelen die zij voor het verduurzamen van hun mobiliteit moeten nemen, te ingrijpend zijn voor hun medewerkers en ze daardoor ook minder aantrekkelijk worden als werkgever. Duurzame mobiliteit komt van twee kanten, ontdek hoe het aantrekkelijk wordt voor alle partijen.

Dit kun je doen om kiezen voor duurzame alternatieven makkelijk en aantrekkelijk te maken.

  • Hogere fietskilometervergoeding instellen
  • Voorkeursparkeerplaatsen voor carpoolers en fietsers
  • OV-reizigers 1e klas laten reizen
  • Wedstrijden en beloningen voor duurzaam reisgedrag

Elke organisatie is uniek en daarom ook elke oplossing. Voor passend advies op maat kun je hier kosteloos contact opnemen met jullie mobiliteitsnetwerk.

Verduurzaming bij State of Football

Het voetbalmerchandise-bedrijf State of Football heeft duurzaamheid in het DNA zitten. Door duurzame maatregelen in en rondom het pand, zijn ze zelfvoorzienend. Naast de verduurzaming van de productie, zet het bedrijf zich ook in om duurzaam reizen onder het personeel te stimuleren.

Lees meer

Hoe SILS vitaliteit onderdeel maakt van schone mobiliteit

Logistiek bedrijf SILS uit Apeldoorn vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan vitaliteit en gezonde mobiliteit. Door het stimuleren van gezonde mobiliteit, o.a. door deelname aan de ‘Fiets naar je werk-dag’, krijgt SILS zijn medewerkers enthousiast voor deze duurzame alternatieven.

Lees meer
Duurzame mobiliteit in regio Foodvalley

Duurzame mobiliteit in regio Foodvalley

'Slim op weg' van Regio Foodvalley bevordert duurzame mobiliteit door samenwerking tussen werkgevers, overheid en kennisinstellingen. Bedrijven als Interface Europe zien dit als een kans om duurzame mobiliteit te integreren in hun bedrijfscultuur en tegelijkertijd talent aan te trekken.

Lees meer
Driessen maakt anders reizen mogelijk

Driessen maakt anders reizen mogelijk

Driessen Groep streeft ernaar om CO2-neutraal te zijn in 2030, wat tot uiting komt in hun mobiliteitsbeleid, waar autonomie en duurzaamheid centraal staan. HR & MVO-adviseur Fleur Verhoeven benadrukt het belang van het stimuleren van eigen keuzes bij medewerkers voor een effectiever resultaat.

Lees meer
Gemeente Rotterdam op weg naar een gezonde en flexibele toekomst

Gemeente Rotterdam op weg naar een gezonde en flexibele toekomst

De gemeente Rotterdam heeft een nieuw mobiliteitsbeleid ingevoerd dat duurzaam en gezond vervoer stimuleert, inclusief thuiswerken en flexibele reiskostenvergoedingen, met als doel een aantrekkelijke werkgever te blijven en CO₂-reductie te bevorderen.

Lees meer
Vitaliteit in de wereld van werk: Een duurzame benadering

Vitaliteit in de wereld van werk: Een duurzame benadering

Werkgevers richten zich op vitaliteit en duurzaamheid, met OperaSana als gids. René Lipsch van OperaSana en partners zoals de Gemeente Kerkrade en het VISTA College delen hun ervaringen over het integreren van vitaliteitsprogramma's in de bedrijfscultuur.

Lees meer

"*" geeft vereiste velden aan