Zakelijk elektrisch rijden? Dat heeft te veel haken en ogen voor ons. | Zo Werkt Het Gratis advies

Zakelijk elektrisch rijden? Dat heeft te veel haken en ogen voor ons.

Hoewel elektrisch rijden steeds meer ingeburgerd raakt, is er bij veel werkgevers – en zeker ook bij automobilisten – nog veel weerstand tegen deze duurzamere vorm van rijden. Hierbij spelen een aantal vaak gehoorde zorgen, zoals de actieradius en het laadvermogen een belangrijke rol. Maar hoe terecht zijn die zorgen voor het zakelijk rijden en wat zijn daartegenover de voordelen van elektrisch rijden?

Weerstand tegen elektrisch rijden kun je overwinnen door het verstrekken van informatie, ervaring en goede infrastructuur.

  • Voorlichtingssessies en proefritten organiseren
  • Laadpalen op de werklocatie installeren
  • Ondersteuning bieden bij thuisinstallaties
  • Geruststellende alternatieven bieden

Elke organisatie is uniek en daarom ook elke oplossing. Voor passend advies op maat kun je hier kosteloos contact opnemen met jullie mobiliteitsnetwerk.

Driessen maakt anders reizen mogelijk

Driessen maakt anders reizen mogelijk

Driessen Groep streeft ernaar om CO2-neutraal te zijn in 2030, wat tot uiting komt in hun mobiliteitsbeleid, waar autonomie en duurzaamheid centraal staan. HR & MVO-adviseur Fleur Verhoeven benadrukt het belang van het stimuleren van eigen keuzes bij medewerkers voor een effectiever resultaat.

Lees meer
Duurzame mobiliteit bij Ooms

Duurzame mobiliteit bij Ooms

Ooms werkt aan duurzame mobiliteit, met een focus op compensatie voor het wegvallen van fiscale voordelen. Door elektrische en hybride wagens, fietsenstallingen en thuiswerken willen ze een voorbeeld zijn, maar ze zoeken nog naar passende alternatieven en delen kennis met het netwerk Duurzame Mobiliteit.

Lees meer
ProMedia Groep: Duurzame mobiliteit en toekomstgericht personeelsbeleid

ProMedia Groep: Duurzame mobiliteit en toekomstgericht personeelsbeleid

ProMedia Groep bevordert duurzame mobiliteit en werft personeel met succes door een groen bedrijfsimago en slimme mobiliteitskeuzes, waaronder elektrische leaseauto's en een NS-businesscard.

Lees meer
Dijkstra Groep: ‘Zo groen als het maar kan’

Dijkstra Groep: ‘Zo groen als het maar kan’

Bij Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG Ingenieursbureau in Leek doen ze er alles aan de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te verminderen. Een aantrekkelijk fietsplan voor de medewerkers is een van de wapens in de strijd. Verder is het wagenpark duurzaam.

Lees meer

"*" geeft vereiste velden aan