Onze locatie is niet goed bereikbaar met de fiets of het ov, dus komt iedereen logischerwijs met de auto. | Zo Werkt Het Gratis advies

Onze locatie is niet goed bereikbaar met de fiets of het ov, dus komt iedereen logischerwijs met de auto.

Vaak zijn grotere bedrijven gevestigd op locaties die niet of nauwelijks bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of de fiets. Ook veiligheid speelt hierbij een rol: bedrijventerreinen met veel vrachtverkeer voelen voor fietsers en lopers vanaf bijvoorbeeld ov-haltes niet altijd veilig. Alternatieven voor de auto zijn in deze gebieden minder aantrekkelijk, maar niet onmogelijk!

Voor locaties die moeilijk bereikbaar zijn met OV of fiets, zijn creatieve oplossingen nodig.

  • Carpoolapps en pendeldiensten promoten
  • Samenwerking zoeken met regionale netwerken en gemeente
  • Deelvervoer vanaf OV-haltes aanbieden
  • Veiligheid en bereikbaarheid verbeteren

Elke organisatie is uniek en daarom ook elke oplossing. Voor passend advies op maat kun je hier kosteloos contact opnemen met jullie mobiliteitsnetwerk.

Uitdagingen bij bereikbaarheid van bedrijven op industrieparken

Picnic wilde graag het wervingsgebied uitbreiden, maar had een grote uitdaging: de bereikbaarheid van de Ecofactorij hield mogelijke medewerkers tegen om bij Picnic te werken. De oplossing: taxibusjes! Vanaf de grote stations in de regio brengt Picnic medewerkers naar de Ecofactorij.

Lees meer
VanHaren's duurzame reis: Stap voor stap naar een groenere toekomst

VanHaren's duurzame reis: Stap voor stap naar een groenere toekomst"

VanHaren streeft naar een duurzaam mobiliteitsbeleid, ondersteund door BMN. Met volledige OV-vergoedingen, fietsleaseplannen en thuiswerkopties wil het bedrijf bijdragen aan vitaliteit en een duurzamere wereld, ondanks de uitdagingen van een slecht bereikbaar bedrijventerrein.

Lees meer

Duurzame mobiliteit bij de Port of Amsterdam: Het goede voorbeeld geven

Port of Amsterdam streeft naar CO2-reductie en neemt stappen om dit te bereiken, waaronder het stimuleren van duurzame mobiliteit bij medewerkers door verhoogde fietsvergoedingen en een mobiliteitskaart. Het goede voorbeeld geven is essentieel in hun streven naar een duurzamere haven.

Lees meer
Door samen te werken maken we Houten bereikbaar

Door samen te werken maken we Houten bereikbaar

Houten, al twee keer eerder verkozen tot de beste Fietsstad van Nederland (2008 en 2018). Mede dankzij zijn autovrije fietsnetwerk. De Utrechtse gemeente heeft duurzame mobiliteit dan ook hoog in het vaandel staan.

Lees meer

"*" geeft vereiste velden aan