KOSTELOOS ADVIES OP MAAT GRATIS QUICKSCAN

Leeuwarden zet Fiets op 1.

Leeuwarden heeft de ambitie in 2022 dé fietsstad van Nederland te zijn. Van maandag 13 tot en met vrijdag 18 september is speciale de Fiets op 1 Week. Dan laten verschillende activiteiten zien waarom het daadwerkelijk beter fietst in Leeuwarden en Leeuwarden dus dé fietsstad van Nederland is.

Help Leeuwarden mee om fietsstad van Nederland te worden.

Om de titel te winnen is het ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de grote fietsstad-enquête van de Fietsersbond invullen. Deze staat op de site: www.fietsersbond.nl. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe groter de kans dat Leeuwarden Fietsstad van Nederland 2022 wordt.

Wat is er te doen tijdens de Fiets op 1 week?
Programma Fiets op 1 Week.

Maandag 13 september: Start van de Fiets op 1 Week
aankondiging fietsweek en fotowedstrijd door wethouder Friso Douwstra. Hou de facebookpagina van de gemeente Leeuwarden in de gaten.

Dinsdag 14 september: Op de koffie bij wegwerkers:
Er wordt gewerkt aan een snelle fietsroute tussen Leeuwarden en Heerenveen, op dit moment bij Reduzum. Voor wie daar een kijkje wil nemen, de koffie staat klaar tussen 07.00 en 10.00 uur op het parkeerterreintje bij de Blauwe Tent.

Woensdag 15 september: Start Online Collegetour Fiets voor werkgevers gaat over fietsstimulering:
WSRS (Werk Slim Reis Slim) reikt werkgevers in 3 sessies concrete handvatten aan om een fietsplan op maat te maken dat klaar is om uit te rollen. Werkgevers kunnen zich inschrijven op www.werkslimreisslim.nl.

Donderdag 16 september: Fiets-naar-je-werk-dag:
Op deze landelijke fietsdag stapt iedereen op de fiets naar het werk. Het is goed voor milieu en gezondheid en het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Fietsers krijgen tussen 7.30 – 8.30 uur een complimentje overhandigd door wethouder Douwstra. Plaats: Op de doorfietsroute bij Wytgaard (t.h.v. Brédyk 50 net binnen de bebouwde kom).

Vrijdag 17 september: Hoe fietsvriendelijk is uw fietsenstalling?
Een Quickscan voor werkgevers en een fotowedstrijd voor medewerkers. Beiden geven een beeld van de fietsenstalling: trots, tevreden, kan beter. De Quickscan staat op www.werkslimreisslim.nl

Wethouder Verkeer Friso Douwstra: ‘In het woon-werkverkeer met de fiets scoort Leeuwarden landelijk al boven gemiddeld, maar het Leeuwarder college heeft grotere ambities. In ons collegeprogramma hebben we uitgesproken het fietsnetwerk verder te willen ontwikkelen. Een grote wens is dat we in 2022 de Fietsstad nummer 1 van Nederland zijn! Het is één van de projecten waarmee we bouwen aan een beter bereikbare en duurzame stad & regio.’